Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

tisdag 8 december 2015

Lucka 8, Paeonia 'Raspberry Sundae'


Välkommen till Torvans adventskalender!

Gräddbakelse eller balettkjol?


Pioner är underbara! Här på Torvan finns inte så många pioner eftersom jorden är mager. Sand är inte optimalt för pioner.

Ni som är oroliga för att flytta på era pioner, var inte det! Det går utmärkt! Optimal planteringstid är sensommar eftersom nya sugrötter ska hinna utvecklas innan hösten kommer. Faktum är att det är väldigt bra att beskära rötterna hårt, mycket hårdare och bryskare än man tror. Om man gör det så utvecklas plantorna jättefint, man hjälper plantan att utveckla nya skott och rötter.

Om man köper pioner på nätet så skickas ofta de på senhösten och man kan ibland bli tvingad att plantera i november. Inte bra!


 Denna gräddbakelse är jag mycket förtjust i. Den är hög, pampig och samtidigt ljuv!Paeonia 'Raspberry Sundae' heter hon. 


Det måste vara en hon, eller hur! Hon har ju en balettkjol!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar