Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

söndag 6 december 2015

Lucka 6, Pulsatilla integrifolia

Välkommen till Torvans adventskalender!

En längtans blomma!Pulsatilla integrifolia (tidigare Miyakea integrifolia) är absolut en av de ljuvligaste bland pulsatillasläktingarna! Kanske den ljuvligaste! Den har sitt ursprung på ön Sakhalin i Ryssland, norr om Japan. 

Pulsatilla integrifolia är precis som Pulsatilla vernalis, mosippan, redo att blomma strax efter att snön har smält på våren. Knopparna vilar under snön hela vintern efter att ha bildats under hösten.


Tyvärr hittade jag inte, bland mina foton, några bilder på bladen. Det är synd eftersom de skiljer sig från alla andra pulsatillablad. De är inte flikiga utan hela, lite läderartade, och mörkt gröna med en kort silvervit behåring på undersidan. 
Planteras i mager, mycket väldränerat läge. 

En längtans blomma, svår att få tag i! Hittar ni den KÖP! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar