Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

fredag 4 december 2015

Lucka 4, Sanguinaria canadensis 'Multiplex'

Välkommen till Torvans adventskalender!

Näckrosor i rabatten!


Sanguinaria canadensis 'Multiplex' eller om ni så vill, blodört,  en juvel i rabatten under tidig vår!Att den har fått namnet blodört, fast den är snövit, beror på att rötterna blöder när man handskas hårdhänt med dem. Rötterna bildar med tiden en kompakt, och för känsliga och rara växter, en ogenomtränglig rotmatta. Plantera inte sådana i närheten av blodörten!

Blodörten placeras med fördel i ett så skuggigt läge som möjligt, eftersom blomningen är mycket kortvarig.Som tur är slår inte alla blommor ut samtidigt så man får njuta av denna "näckros" i rabatten i åtminstone en vecka.

Det finns en enkelblommande blodört också och den blommar över ännu snabbare. Så fort en insekt har varit i närheten av den, så faller kronbladen. 

Något att längta efter när midvinternattens köld är hård!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar