Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

söndag 22 januari 2012

Torsten Wallin

Igår var jag på Trädgårdsamatörernas möte på Valhallavägen. Torsten Wallin berättade om trädgårdsplanering, om hur man placerar sina växter för att de ska kontrastera snyggt mot varandra och han undervisade oss också lite i färglära, hur man uttnyttjar färgspektrat på ett medvetet sätt. Det var ett verkligt trevligt föredrag som fick oss att börja drömma och planera inför sommaren.

Han tog också upp detta med trädgårdars olika förutsättningar utifrån läge och jordmån. Det är ju inte så klokt att placera fuktälskande växter på en sandås eller på en klippa i skärgården.

Torsten har en fantastisk trädgård på en ö i skärgården och de av er som inte har varit där kan läsa hans bok Vildros och kaprifol. En underbar bok med underbara bilder.

                                                                 Torsten Wallins ö                                     Foto: Gun Skybrand

Han har också skrivit boken Sol eller skugga, som handlar om att hitta växter för de där "omöjliga" ställena. Mycket finns det att lära sig och det finns inget bättre ställe än på Sällskapet Trädgårdsamatörernas möten eller trädgårdsträffar! Häng på vettja!

http://www.tradgardsamatorerna.nu/

http://www.sta-stockholm.se/Inga kommentarer:

Skicka en kommentar