Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

lördag 16 mars 2013

Underbara vitsippa!

När Anemone nemorosa, vitsippan blommar, då det är vår! Att sätta sig i en vitsippsbacke eller att borra ner näsan i en vitsippsbukett och njuta av doften,det är något som verkligen väcker livsandarna.

Anemone nemorosa 'Monstrosa'

Om man börjar titta lite närmare på hur de ser ut så upptäcker man att det finns en stor variation i de olika vitsippsindividernas utseende. Det finns så många, de är så vackra och det är lätt att gripas av lite samlarmani.
 
Just nu håller jag på att spetta fram de krukor med olika sorters vitsippor som jag har stående där ute under snön. Jag ställer in dem i garaget för att krukorna ska tina och så hoppas jag att det kommer att sticka upp något i krukorna lagom till trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar den 11 april-14 april.
 
Här är några av de varianter som jag hoppas kunna sälja:
 
Anemone nemorosa 'Vestal'
Anemone nemorosa 'Green Dream'
Anemone nemorosa 'Green Fingers'
Anemone nemorosa 'Leed's Variety'
Anemone nemorosa 'Monja'
Anemone nemorosa 'Thekla'
Anemone nemorosa 'Tinneys Blush'
Anemone nemorosa 'Monstrosa'
Anemone nemorosa ' Multiplicity'
 

Anemone nemorosa 'Robinsoniana'


Anemone nemorosa 'Vestal'

 
Anemone nemorosa 'Multiplicity'

 

3 kommentarer:

 1. Tänk att vi får se dom snart igen, vitsipporna. Just nu går vi på pansar av snö, det känns hopplöst och ingen värme i sikte. Jag börjar känna mig stressad, jag antar att du känner lite så också som skall på mässan. Vi skall ju inte sälja nåt i alla fall. Du har många sippor som jag vill ha så vi ses där om inte tidigare. Ha det bra/ Carita

  SvaraRadera
 2. Hoppas får loss dem för jag kommer att handla.....har fått just den där samlarmanin du skriver om och ser att du har några sorter som jag inte har:-)
  Ha en fortsatt fin helg i kylan!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Jag ser fram emot att få träffa er! Nora, du måste presentera dig när du kommer! Tänk om jag har glömt hur du ser ut!!

  Jag får upp dem men sedan ska de ju titta upp lite i krukorna också. Jag håller tummarna.

  Välkomna!

  SvaraRadera