Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

måndag 3 september 2012

Höstfest i Bergianska Trädgården

Igår var det Höstfest i Bergianska Trädgården och det var väldigt trevligt som vanligt. Jag tror att det var lite färre människor, som kom och festade, än det brukar vara. Kanske tänkte de att det var lite för stor regnrisk för att ge sig ut på äventyr.

Den underbart variegerade vassen som jag hade med till Bergianska men som ingen köpte. Den är fantastisk att exempelvis ha i kruka på altanen, om man inte har en damm förstås. Själv har jag den i en stor nergrävd hink eftersom man måste göra sitt yttersta för att den inte ska smita. Det är trots allt vass.

Under fredagen och lördagen kom det otroliga mängder regn, 100 mm rapporterar Tulipanaros och ganska mörka regnmoln for fram över oss under dagen men de släppte bara ner lite fukt, resten fick någon annan.

Alunrot, Heuchera 'Electra' sålde jag ganska många plantor av. Men storsäljarna under gårdagen var vitsipporna. Inte många krukor fick följa med hem tillbaka.
Jag har under hela sommaren varit tacksam för det regn som kommit och säkert har jag varit lite provocerande för dem som vill ha sol och bad. Själv tycker jag att det är härligt med omväxlande sol och regn. Det mår växterna bra av... och jag slipper vattna. Perfekt!

Men nu kan det vara nog! Nu vill jag ha lite sol, lite ljus. Annars blir hösten lååång!Kameran fick inte följa med till Bergianska igår. Jag hade alldeles för många växtlådor, paket med lökar och annat att släpa på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar