Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

onsdag 19 september 2012

Törnrosas kjortel


Här hänger en älskling, en färgstark klättrare som jag vill ha i trädgården varje sommar!


I år är Törnrosas kjortel mindre än vad den brukar vara eftersom den har fått bo i en mindre kruka än vanligt. Törnrosas kjortel har, förr om åren, alltid fått klättra uppåt. I år hänger den men  den försöker att klättra uppåt ändå så gott den kan.

Det här är en ettåring som måste sås tidigt för att hinna utvecklas till en blommande planta. Gör man det så blir man rikligt belönad för Törnrosas kjortel blommar fram tills frosten tar den. Det går att övervintra plantan men det kan vara lite svårt. Antagligen ska man helst ha en sval vinterträdgård, ett uterum. Ett mörkt garage är inte helt lyckat och det är väl inte så konstigt, vem skulle vilja bo i ett mörkt garage!

Det är så trevligt att mötas av henne när man kommer hem! Och idag lovar de dessutom sol som bonus. Idag blir det en eftermiddag utomhus!

Ha en trevlig dag utomhus ni också, om ni kan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar