Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

måndag 10 september 2012

Fotblad... och måndag hela dagen!Nu är gräsen som vackrast i trädgården! Här är Gullbandsgräset, Spartina pectinata 'Aureomarginata' som har ett vackert, gracilt växtsätt. Den har gula ränder längst bladkanten och jag tycker mycket om det trots att det är ett gräs som sprider sig med utlöpare. Det gör inte så mycket eftersom jag har placerat det i gräsmattan med en gatstenskant runt om. Visserligen håller inte gatstenen gräset på plats men det gör gräsklipparen.Imponerande är också fotbladen just nu. Stora pampiga med fantastiska färgskiftningar i bladen.
Detta är Podophyllum 'Spotty Dotty', en asiatisk hybrid som har tagit ganska god tid på sig för att utvecklas till stora fina plantor. Det var värt att vänta på!

 
Här är ännu ett fotblad, Podophyllum hexandrum, med sin fräcka frukt. 
 
Idag var det måndag hela dagen, om ni förstår vad jag menar, en lite trött dag. Det är fantastiskt så mycket piggare man blir av att ta en liten runda i trädgården,
tycker pia! 
 
 

2 kommentarer:

  1. Mmmmm, dessa underbara Fotblad. De är noterade på min önskelista så om du får några att sälja så småningom så hojta:-)
    /Nora (som var hos dig igår:-)

    SvaraRadera
  2. Hej Nora! Jag har en Podophyllum hexandrum, den med frukten. Dumt att jag inte visade er plantan! De andra jobbar jag på! /pia

    SvaraRadera