Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

måndag 15 oktober 2012

En salig blandning

Dagen började med sol men oj så dystert det blev på eftermiddagen. Mörker och regn muntrar inte upp särskilt mycket så nu ska jag glädja er med vårbilder för det är precis vad som behövs efter en sådan här dag.

Vad sägs om blåsippan, Hepatica nobilis var. japonica 'Weisse Sämlinge'?


En kompis sa, när jag klagade på att det var höst "Ja, men nu är det ju inte så långt kvar till våren längre." Himla bra sagt, eller hur, och sant!


Anemone nemorosa 'Atley' är en av många underbara vitsippor. Denna var alldeles nyplanterad och ensam där den stod men till våren kommer det att stå fler där.


Harsyra är väldigt vackert. Det måste inte vara ovanliga växter för att de ska vara vackra!


Trillium albidum har allt. Den har både ett vackert bladverk och vackra blommor. Dessutom har blommorna en fin doft.


Anemonella thalictroides kan man ha hur många som helst av.


Corydalis solida 'Frodo'
 
En blåsippa till, Hepatica transsilvanica 'Blue Eyes'.
 
Som sagt, det är inte så långt kvar till våren nu!

2 kommentarer:

  1. Mm, vilka härliga bilder! I höst har jag införskaffat mycket som förhoppningsvis skall blomma till våren, sippor, julrosor, lökar m.m.. Ingen av sorterna du visar här dock, så jag får väl besöka dig i Torvan och beundra dem "live" (om du öppnar så tidigt vill säga).
    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  2. Fint med lite vårblommor, det finns trots allt hopp att överleva vintern när man ser vad som väntar igen. Hälsningar/Carita

    SvaraRadera