Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

onsdag 24 oktober 2012

Olika nyanser av brunt

En av de stackars begoniorna som ska flyttas in. Det är verkligen dags!Igår krukade jag bland annat upp en massa vitsippor. Solen sken och det var ganska härligt men jag blev rätt snabbt kall om fötterna. Det går inte längre att bara kasta på sig en tröja och gå ut. Nu börjar den tiden under året då det ska bylsas på en massa kläder innan man kan ta en tur ut i trädgården. Jag har redan börjat att längta efter de där lättsamma morgonstunderna barfota på trappen med kaffekoppen  handen och hunden i knät. Ett halvår kvar till nästa gång! Jag är säker på att hunden också har börjat att vänta!

Metasequoia glyptostroboides håller på att få en väldigt fin brun ton. Den tappar ju snart sina barr och håller på att förbereda sig för detta. Den mörka stammen och grenarna står snyggt mot den milda bruna färgen på barren.Magnolia 'Susan' har behållit sin gröna färg på bladen länge men nu är det dags.


 Här ett friskt och fint gräs, Carex dallii. Det tog tid innan jag kunde uppskatta de bruna gräsen. Jag förstod inte alls mig på dem. De såg vissna ut tyckte jag. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, man kan ändra smak.

Nu ska jag ta en liten tur ut igen innan mörkret faller. Begoniorna ni vet!

2 kommentarer:

  1. Visst är det tur att man kan ändra smak? Jisses va trist min trädgård skulle vara om jag inte hade ändrat smak ett antal gånger:-)

    SvaraRadera
  2. SANT Nora, det är tur... och härligt att man kan ändra sig!

    SvaraRadera