Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

söndag 19 juni 2011

Fukt!

Idag regnar det och jag är splittrad. Egentligen vill jag ju ha sol och värme men samtidigt måste jag vara tacksam för det vatten som mina växter får alldeles gratis. Det är lite tufft när man måste låta spridaren vara på hela tiden. Så har det varit ganska länge nu och gräset är inte särskilt grönt längre. Gräsmattan får nämligen klara sig utan bevattning eftersom det är så många andra växter som jag skattar högre.

Catalpa bignonoides 'Aurea' har klarat ännu en bister vinter. Hon ska ha härdighetszon 0-1 men har klarat Tullingeklimat fyra vintrar nu... eller är det fem? Märkligt när de ganska vanliga buskrosorna ser förfärliga ut efter denna vinter. Jag har fått klippa ner massor.


Magnolia 'Susan' i regnet.

Den Iris germanica som jag tycker bäst om. Hon doftar!Paeonia 'Raspberry Sundae'. De flesta blommorna är nu fullt utslagna och visst är det väl väldigt typiskt att regnet kommer, lagom att tynga ner blommorna så att de måste böja nackarna, ibland ända till jorden. Inte bra!

2 kommentarer:

 1. Hej Pia!
  Sitter också inne och kurar, allt medan naturen ser till att jorden får vad den behöver. Har också äntligen tagit mig tid och söka upp dig på webben - vilket underbart besök!
  Visst tyngs både blommor och blad av vattnet, men det stör verkligen inte betraktarens öga.
  /Maria S

  SvaraRadera
 2. Hej Maria! Kul att träffa dig här! Och tack för gullig kommentar!!! /pia

  SvaraRadera