Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

lördag 29 mars 2014

Kärt besvär

Iza, hunden, tror att det är sommar och hon njuter. Igår låg hon på altanen och solade sig i sin bädd och myste. Lite senare gick jag ut för att kruka växter och hon följde med. Jag stod i växthuset och såg hur hon nosade runt. Jag upptäckte att hon stod misstänkt länge på samma ställe och när jag gick fram till henne för att kolla så var hon alldeles rödbrun om näsan och mumsade gjorde hon också. Vad sjutton hade hon fått tag i? Jo, blodmjölspudrad jord. Hundar är faktiskt lite äckliga! Det bara är så. Fast det brukar jag glömma ganska snabbt. Hon kan ju inte hjälpa att hon är en vovve.

Blodmjölet pudrar jag runt tulpanerna, mosipporna och annat grönt som rådjuren tycker är smaskigt och det hjälper! Man måste förnya då och då, särskilt om det har regnat, men det funkar. Rådjuren tycker att det är obehagligt när det luktar blod men Iza tycker att det luktar väldigt intressant! Lilla äckelmaja!

Jag har just nu fullt upp med att kruka växter och varje kruka måste ha sin etikett. Några som handlar av mig när jag öppnar den 1:a maj kommer att tycka att det är väldigt krattigt skrivet på etiketterna men det finns en anledning. Jag har eventuellt haft en vovve i knäet och en hundrygg som underlag för mitt etikettskrivande. Vi har en riktig knähund vi!

Här kommer några bilder från Torvan:Min syren som blommar just nu. Det lär väl vara första och sista gången som jag har en blommande syren i mars.
Iris 'Frank Elder' är en hybrid mellan Iris winogradowii, gul våriris och Iris histrioides, snöiris. 'Frank Elder' är lättodlad och mycket vackert mönstrad i vitt, blått och gult.
Crocus chrysanthus 'King of Striped' med en underbar nervatur.


En mycket söt vit blåsippa.


Trillium nivale har blommat länge nu, så de börjar se lite slitna ut.Arum maculatum 'Rune', munkhättan vrider upp sina dekorativa blad.
Fler blåsippor, Hepatica nobilis


Hoppas att ni alla får en härlig söndag!

2 kommentarer:

 1. Jag hoppade till när jag såg syrenen - först när jag läste ditt förra inlägg förstod jag hur du kan ha blommande syrener nu:-)
  'Frank Elder' skriver jag upp på min lista över lökväxter som skall inhandlas till hösten. Jag har kommit på att det är lika bra att notera det nu, för till hösten minns jag ju inte riktigt vad det var jag ville ha.
  Lycka till med krukningen - jag kommer och köper några av dem när du öppnar!
  Kram!
  P.S. Min hund släpade in en pinne med "Rå-Väck" här om kvällen. Han var jättenöjd, jag var väl inte lika nöjd. De är bra äckliga ibland, men som oftast är de bara gulliga och mysiga:-)

  SvaraRadera
 2. Jag skriver också upp sådant som ska inhandlas och minnas för annars är det definitivt borta när det är dags att shoppa.
  Ja visst älskar vi våra vovvar även om de är lite äckliga ibland.
  Du är verkligen mycket välkommen när jag öppnar och jag lovar att jag kommer att ha en hel del spännande i krukorna! Kram!

  SvaraRadera