Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

torsdag 13 mars 2014

Nästa vecka kommer våren oavsett väder!

Den närmar sig, våren och med den trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar på Stockholmsmässan. En vecka kvar bara och förberedelserna är intensiva.

Idag har jag krukat Lilium lancifolium 'Flore Pleno', dubbel tigerlilja och Lilium martagon 'Maroon King', mörk krollilja.

Tigerliljan är härdig i nästan hela landet. Den kan bli ungefär 1,5 m hög, och ursprunget är Östasien. En riktig snygging! 

Krolliljan 'Maroon King' är en mörk krollilja som jag inte har haft tidigare och den verkar väldigt läcker! 

Anemone nemorosa 'Virescens', en speciell och vacker vitsippa.


Vitsipporna sticker upp i sina krukor och de många olika sorterna av nunneört också. De har stått ute hela tiden och eftersom det har varit varma och fina vårdagar så har de kommit igång ordentligt. Det kan bli lite pyssel de närmaste dagarna med att skydda dem mot kyla. SMHI varnar för 5 minusgrader och jag vet inte om det det kommer att räcka med att täcka dem eller om jag måste flytta in dem.


Arum maculatum 'Rune', den fläckiga munkhättan, sticker också upp ur sina krukor. Jag har satt in ett par krukor av 'Rune' i växthuset och de plantorna har börjat att skruva upp sina fläckiga blad. De är häftiga, de där bladen, för de svarta fläckarna på bladen är otroligt svarta och blanka. Det ser nästan ut som om någon spillt bläck på dem. Senare utvecklas ljust gröna och fläckiga kallor. Rune blir 30 cm hög.

Vi ses väl på mässan!

1 kommentar:

  1. Klart vi ses på mässan! På fredag kommer jag och handlar hos dig:-)
    Lycka till med mässförberedelserna!
    Kram!

    SvaraRadera