Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

söndag 16 mars 2014

Litet bakslag

Igår morse när jag tittade ut så var det snö igen därute. Ett litet bakslag men det var väntat och jag hade lagt vinterväv över vitsipporna och det andra som står där ute och väntar på trädgårdsmässan. Nu är snön borta igen. Solen skiner och det är underbart men fortfarande ganska kallt fast temperaturen lär stiga. Solen värmer!

I fredags målade jag det sista som ska in i min inspirationsbalkong C 15:52 på Nordiska Trädgårdar och ännu en sak har strukits på "att göra-listan". Under tiden som jag målade så vårstädade min kära Gunilla i trädgården. Tänk att ha en så'n kompis! Jag har sagt det förut och jag säger det igen, alla borde få ha en Gunilla!
Vårstädningen hinns för tillfället inte med för min del. Jag pysslar med mässförberedelser så det känns underbart att ha Gunilla som röjer lite.

Det är spännande att vandra runt i trädgården och titta på vad som börjar spira. Araucaria araucana, apträdet spirar ju inte mer än vanligt men det är härligt att se att det har klarat ännu en vinter här i Tullinge. Inga vinterskador syns ännu till men så har det ju också varit en fantastiskt mild vinter. Tänk att det faktiskt hjälper att hålla tummarna!
Hepatica nobilis, blåsippa
Leucojum vernum, snöklocka
Chrysosplenium macrophyllum, silverpudra eller storpudra Trillium nivale, snötreblad, slår snart ut.

Imorgon börjar inflyttningen i mässlokalerna.
Nu måste jag sätta fart!

3 kommentarer:

 1. Va kul att ditt lilla apträd har klarat ännu en vinter! Här har rådjuren ätit nästan alla knopparna på Chrysosplenium macrophyllum - grrrrrrrrrrrr :-(
  Ses i Älvsjö på fredag:-)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Så spännande med mässa! Jag håller alla tummar för dig.
  Må så gott
  /E

  SvaraRadera
 3. Blodmjöl Nora!

  Tack Ellinor! Tummar behöver jag alltid!!

  Kram på er!

  SvaraRadera