Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

onsdag 2 april 2014

En kylslagen dag

Igår eftermiddag gjorde jag min första rensning i trädgården. Hittills har jag egentligen bara varit i växthuset med krukning av frösådder och nya växter som jag har fått skickat till mig. Det arbetet fortsätter men det var underbart att också spendera tid med att rensa bort efter vintern. Det är så underbart kul att titta närmare på vad som dyker upp i partierna.Diverse klematisplantor

Nu är det faktiskt jättetrevligt att spendera tid i växthuset också minsann och eftersom det var ganska kallt igår eftermiddag, bara 4 grader varmt ungefär och det är ju inte så varmt, så gick hunden och jag in i växthuset igen, efter ett kortare arbetspass där ute.


I växthuset finns en hel del att njuta av. En del är mer spännande än annat. Här kan ni se!


En röd meconopsis, med gräset Hakone macra i bakgrunden.Bukiniczia cabulicaLewisia tweedyi


Eryngium bourgati

I eftermiddag ska det bli lite varmare så det blir nog ännu ett arbetspass där ute.

Hoppas att ni får en riktigt trevlig onsdag!

2 kommentarer:

 1. Hej på dej.
  Jag var ute en stund igår men det var kyligt och o morse hade vi - 5, brrrr. Men nu lyser solen och det verkar bli en fin dag så jag går nog ut om en stund. Ha en skön dag, vi hörs/Carita

  SvaraRadera
 2. Här har inget gjorts sen i helgen, förutom att vattna lite på sånt som står i krukor ute och väntar på att planteras. Hoppas vi får en lika fin helg som den förra så man kan vara ute hela helgen:-)
  Va mycket fint det var i ditt växthus!
  Kram!

  SvaraRadera