Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

torsdag 17 april 2014

Vår i Göteborg

Våren har kommit längre, mycket längre, i Göteborg än i Stockholm! Jag tog en liten semester förra helgen tillsammans med en kompis och när vi närmade oss Göteborg så var helt plötsligt björkarna ljusgröna!

Vi gick på Göteborgs Botan på lördagen. Det var så otroligt trevligt att få njuta av alla växter och vi var verkligen många i trädgården. Även om vädret inte var det bästa, det var blåsigt, kallt och mulet, så var det många som gick runt och tittade och när vi skulle fika så var det många fler än vi som var fikasugna.Muscari neglectum, mörk pärlhyacint
Fritillaria thunbergii, klätterklocklilja från centrala Kina
Fritillaria carica, citrongul klocklilja, från sydvästra Turkiet
Prunus 'Accolade', prydnadskörsbär

Lysichiton americanum, gul skunk-kalla från nordvästra nordamerika

Vår björk är inte det minsta grön men om vädret blir, i påskhelgen som SMHI har lovat, så kanske!!!
/hoppas pia

2 kommentarer:

 1. Tänk, på Göteborgs Botaniska har jag aldrig varit - nästan så jag skäms över att säga det.
  Här tillbringas påsken på bästa stället, nämligen i trädgården. Vi har börjat bygga våtbäddar (äntligen) men vet du vad det bästa är? Iris winogradowii som jag köpte som små knölar av dig i höstas blommar. De är alldeles underbara och jag är helt betagen av dem. Hoppas du säljer knölar av dem till hösten också, för dessa gav mersmak!
  Kram och Glad Påsk!

  SvaraRadera
 2. Du ska verkligen inte skämmas utan glädja dig åt att något så trevligt väntar dig! Det är en fantastisk plats. En liten sommarutflykt kanske?

  Jag har fortfarande inte hunnit börja med min nya blötbädd och det är verkligen irriterande! Jag var helt säker på att den skulle vara klar när jag säsongsöppnar Torvan. SÅ irriterande!

  SvaraRadera