Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

fredag 18 april 2014

Glad Påsk önskar Torvan

En halv dag har jag spenderat på att slåss med helaenarosen 'Hybrida'. Hon är så underbar när hon blommar och hon har en växtkraft som jag oftast uppskattar men nu hade hon blivit för stor, alldeles för stor. När man ska slåss med en helaenaros ska man ta det lugnt. Man ska överväga noggrant vilka grenar man ska knipsa och i vilken ordning man ska knipsa dem. Min tjocka vinterjacka har nu en reva i ryggen och mitt skinn har inte heller sluppit undan revor och rispor. Fast det var det faktiskt värt! Det här var ett jobb som jag skjutit upp länge.


När jag inte är upptagen med att slåss med rosor så njuter jag av att gå runt och trädgårdsspana. Här kommer ett axplock av vad jag såg idag.Iris winogradowii, gul snöirisPulsatilla integrifolia och näe, bilden är inte felvänd. Hon tittar åt sidan.Apträdet har klarat vintern 
Sarracenia purpurea, flugtrumpeten, har också klarat vintern utmärkt väl,
liksom Sarracenia psittacina.
Erythronium dens-canis
Podophyllum 'Spotty Dotty' mår också utmärkt.
Meconopsis quintuplinervia
Hepatica nobilis var. japonica 'Weisse Sämlinge' 
Jeffersonia dubia, blå presidentsippa med ursprung i Ö. Asien
Prunus incisa 'Kojou-no-mai', dvärgkörsbärJag önskar er alla en riktigt och skön 
GLAD PÅSK!
/pia


4 kommentarer:

 1. Jag envisas också med ett apträd, vi har klarat tre vintrar hittills. Inte heller någon snäll växt om man t ex skulle behöva täcka den med fiberduk på vårvintern för att skydda mot solen, som du säkert förstår. Men häftig att titta på!
  Påskhälsningar frän Gbg
  Marta

  SvaraRadera
 2. Jaa du Marta, lite galen ska man kanske vara för att ha ett apträd men det är kul så länge det varar. Jag tycker så mycket om mitt lilla "träd".
  Hälsningar
  pia

  SvaraRadera
 3. Jag kollade in Apträdet i Visby på Botaniska för några veckor sedan, det var stort! Häftigt träd.

  Här hemma har vi klippt gräset, 22 april helt otroligt!.....//Sophia

  SvaraRadera
 4. Visst ÄR det häftigt. Man kan inte kalla vårt för ett träd men det gör inget. Det är gulligt fast kanske inte så mäktigt.
  Vi har inte klippt än och jag tycker inte att det behövs heller. Det har kommit längre hos er alltså. Eller så beror det på att vi bara har mossa i vår gräsmatta. Hm... Undrar om vi måste klippa innan öppningen den 1:a maj nästa vecka.

  SvaraRadera