Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

måndag 15 april 2013

Våren är här!

Det är alldeles sant, våren är här för nu har trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar ägt rum. För mig så har faktiskt våren, i många år, startat med trädgårdsmässan, oavsett väder där ute.

 
En mässa gör inte sig själv. Det är oerhört mycket arbete av många människor som utförs innan våren infinner sig i de stora ödsliga mässhallarna. Det är fantastiskt vad människor kan utföra på kort tid och dessutom med gott humör.
 

 
 
Här byggs den idébalkong som vann expertjuryns första pris.


Min balkong vann inget pris men jag är väldigt nöjd ändå. Balkongen blev som jag hade tänkt mig, det är en sådan balkong som jag själv skulle vilja ha.
Balkongen är ju naturligtvis och självklart Pers förtjänst. Utan hans hårda arbete med mina beställningar till balkongen hade den ju inte blivit som den blev. Jag tycker att han är ett geni, och dessutom en otroligt generös kompis!


Här är vår gemensamma monter. Den lilla biten grön vägg markerar Torvans lilla bit av montern  men framför allt syns här Per och hans alla fantastiska växtstöd. Heja Pelle!


Just nu regnar det väldigt mycket där ute! Det är härligt för nu regnar snön bort och det blir vår på riktigt!
 

4 kommentarer:

 1. Hej Pia. Vi röstade på din balkong för jag gillade den bäst, den var ´ren´och en sån som man kunde använda själv, vissa var nog mest att titta på. Ha det bra/Carita

  SvaraRadera
 2. Tack ska ni ha! Det var trevligt att ni gillade balkongen!

  Det är skönt att mässan är över även om det har varit väldigt kul, alltsammans. Det är mycket jobb med allt som ska fixas och nu känns det som om det finns gott hopp om att kunna öppna Torvan 4, 5 maj som planerat. Det smälter snabbt därute. Det blir härligt att kunna byta inomhusjobb mot utomhusjobb.

  Tack för senast!
  pia

  SvaraRadera
 3. Jag gillade också din balkong! Kan tänka mig att det ligger mycket jobb bakom en mässa ja, och särskilt när man skall göra balkong också!
  Jättekul att du och andra mindre plantskolor lägger ner tid och pengar på att vara med på mässor. En härlig kontrast till alla stora "drakar" med stora montrar och enorma ressurser......och det är ju hos er man hittar godbitarna dessutom!
  Vi ses nog snart hos dig i Torvan:-)
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Tack Nora! Välkommen till Torvan lite senare! Kram!

  SvaraRadera