Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

söndag 28 april 2013

True blue!


 

 
Iris reticulata 'Halkis' är en våriris som jag har sålt som lök, två höstar i rad. Första året hade jag bara ett fåtal lökar eftersom de var dyrare än de andra Iris reticulata-sorterna så jag var lite orolig att jag inte skulle sälja av dem. Det gjorde jag, och därför vågade jag köpa in fler av dem i höstas. Jag fick några över och grävde ner dem här på Torvan. Det är jag glad över, de är så vackra! Det är mycket svårt att fotografera blå blommor, tycker jag. Det blir inte riktigt rätt färg men det beror nog på att jag inte är någon fotograf. Ni får lita på mig när jag säger att de är anslående!
 
 
Iris reticulata 'Halkis' ska ha hittats på Mount Halkis i Turkiet, därav namnet. Våriris ska planteras väldränerat och de brukar kunna blomma redan i mars månad.
 
 
Än så länge är trädgården bara påbörjat vårstädad och jag följer det råd jag ofta ger till andra, att titta nära istället för att se i stora perspektiv. Helheten är stökig och det ligger vinterskräp överallt, att titta nära gör en glad!
 


Hepatica nobilis, en helt vanlig blåsippa, en helt vanlig underbar blåsippa, tittar upp ur fjolårslöven. Dagens råd är, TITTA NÄRA!

2 kommentarer:

  1. Visst ska man titta nära där det går. Finns hur mycket som helst fint när man tittar nära.

    Blått är svårt att göra rättvisa

    SvaraRadera
  2. Ja, blått är flott men svårt.

    SvaraRadera