Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

måndag 22 april 2013

Växtstöd för rosor, klematis, pioner och andra perenner

Torvan öppnar för säsongen helgen 4, 5 maj kl. 11-15
och det finns växtstöd hemma. Här finns olika typer av stöd för rosor, klematis och perenner men pionstöden är för närvarande tyvärr slut. Jag vet ännu inte riktigt när de kommer att levereras. Så fort som möjligt har Per på Kullagården lovat. En bit in i maj blir det antagligen då.

Här är det pionstöd som vi väntar leverans på. Det är oerhört praktiskt för benen är lösa och man "snäpper" på dem med ett enkelt handgrepp vilket resulterar i ett stöd som är lika stadigt som om benen var påsvetsade. Den inre ringen gör att pionen bättre får stöd, att blomstjälkarna är bättre fördelade inuti stödet. Stödet finns i två storlekar. Den yttre ringen är ca: 50 cm i diameter på det lilla, på det stora ca: 70 cm. Priset på pionstödet är 250 kr.

Här är en del av standardsortimentet som finns på Torvan. Allt är gjort i gediget rundstål som får rosta sig naturligt brunt och ger en perfekt inramning åt växterna. Med Kullagårdens stöd är det alltid växterna som spelar huvudrollen. Stöden är rena i form och design och står ute året om.
 
A 250:-
B 340:-
C 400:-
D 480:-
E 340:-
F 400:-
 
G finns i olika höjder och bredder och kallas för rosburar. Du kan välja om du vill ha ett eller om du vill ha två stöd att "stänga in" din ros i. Mejla om du vill veta priser.
 
H 250:-
I SLUT
 
 
Mejla mig gärna för att vara säker på att ditt önskade stöd finns hemma.

 
 
 
 
På bilden syns ett av Torvans clematistorn.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar