Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

tisdag 3 april 2012

Växtförsäljning på trädgårdsmässan.


Tulipa viridiflora 'China Town' sticker upp ur sina krukor. De ser jättefina ut och jag kommer nog att ta med mig dem till Trädgårdsmässan. De är snygga så fort de visar sina vitkantade blad. Förra våren var det många som undrade vad det var för läckra blad. Senare kom blommorna som en trevlig bonus.

Vitsipporna har jag tagit in idag. Undrar om jag kommer att kunna ta med mig sådana till Nordiska trädgårdar? Ingenting syns ännu i krukorna men man vet ju aldrig. Det är mer än en vecka kvar. Jag har bland annat Anemone lipsiensis (svavelsippa), Anemone nemorosa 'Blue Eyes' och Anemone nemorosa 'Pink Delight'.

Det är verkligen synd att det blev kallt igen. Våren hade ju kommit igång så fint!

Förutom vårprimörer av skilda slag kommer jag att ta med urläckra liljor och Hemerocallis (dagliljor). Men det blir annat kul också.

Välkomna till monter A24:12!
(den lilla orangefärgade pricken är Kullagårdens och Torvans monter)
Kom och kolla vilka växter jag tar med mig! Kullagårdens växtstöd kommer också att finnas till försäljning.


2 kommentarer:

 1. Vilken söt tulpan. Det skall bli spännande att se vad som finns på mässan och vad som följer med hem i kassarna. Jag vill gärna köpa flera sippor och jag ser att du har en del så vi ses där.
  Carita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Carita och Glad Påsk utan snö!
   Ja nog brukar man få med sig en del hem alltid. Jag ska också försöka att få tid att handla lite. Det är roligt med trädgårdsmässa! Vi ses Carita!

   Radera