Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

måndag 16 april 2012

Beställ växtstöd till mässpris denna vecka!


Jag har haft en fantastiskt trevlig helg (som startade redan på torsdagen). Det är otroligt mycket jobb för att få ihop en fungerande mässa men det är det verkligen värt! Jag har haft så roligt! Och jag har träffat så många trevliga människor! Tack alla ni som kom och pratade, tittade och handlade!

Per Johannesson från Kullagårdens Svets & Smide http://www.kullagarden.net/ och jag samarbetade kring montern. Sex kvadratmeter monter hade vi och visst var det trångt men väldigt mysigt och trevligt!

Vi sålde slut på alla pionstöd efter en och en halv dag och när mässan var slut var det helt tomt på växtstöd i montern. Många ville ha men kunde inte handla eftersom stöden tog slut. Alla besvikna som vill beställa kan göra det denna vecka till mässpris. Sista dagen för mässprisbeställningar är på fredag. Sedan får man hämta sina stöd om ungefär en månad på Torvan i Tullinge.
Klematis-torn

Vi sålde pionstöd med lösa ben som man "snäpper" fast med en enkel knyck med handleden. Otroligt stadiga är de och de kan stå ute året om. Priset under mässan och under resten av veckan är 200:-
Klematis-torn med fyra ringar, höjd 2 meter, kostade 290:-. Klematistornet som är 2, 40 m högt, sålde vi för 360:-. Mejla mig på pia@torvan.nu om du vill lägga en beställning!


Jag hann inte gå runt och titta på alla montrar i år heller. Det är svårt att hinna med det. På morgnarna har man en del att pyssla med i montern, lite städning och påfyllning av växter och annat och efter mässans stängning på kvällen gör man bara det absolut viktigaste. Då är man jättetrött, en liten sväng i mässlokalerna kan man unna sig men inte att gå runt och titta på allt. Men några bilder har jag som jag kan dela med mig av.Nu när Trädgårdsmässan har ägt rum så är det vår! Med snö eller utan, och hör se'n!

6 kommentarer:

 1. Roligt att det gick så bra för er på mässan! Får alltid lite beslutsångest vid så här stora tillställningar så det blev inte mycket mer handlat än plantorna hos dig. Jo, en vintunna kom med hem, den fick ligga kvar i bilen över natten och gissa om det luktade i bilen!
  KRAM!

  SvaraRadera
 2. Jag handlade 4 växter av tysken. Det var allt. Men jag hann som sagt inte runt för att titta. Det fanns säkert jättemycket härliga växter och grejer. En vintunna hade varit häftigt! Jag har inget minne av att ha sett dem. Fast jag hade nog inte köpt någon ändå. Sådana där stora saker orkar jag inte ens tänka på när det är mässa.

  Det var jättekul att ni kom! KRAM!

  SvaraRadera
 3. Jag stod och tittade på era vackra växtstöd men hade för mycket att släpa på. Glad blir jag när jag ser det här :-) Det kommer en beställning!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir bra det Hélena! Välkommen med den!
   Kram
   pia

   Radera
 4. Ja du Pia, visst var det kul och trevligt på många sätt på mässan, men vilket jobb det ändå är med allt monterbyggande och monterrivande. Kul att du är nöjd.
  Krams! Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är väldigt nöjd men det blir en tuff arbetsvecka denna vecka. Lite trötta är vi allt, eller hur!
   Kram!

   Radera