Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

måndag 31 oktober 2011

En riktig bonusdag!

Variegerad fläder

Idag sken solen och det var milt och skönt ute. Det finns alltid en massa att göra där ute och vädret idag var en riktig bonus. Det finns fortfarande växter i trädgården som inte antagit höstdräkt och en del kommer inte att göra det heller. Den variegerade flädern är lika snygg som i somras och hasselörten är lika grön och frodig som vanligt.

Denna stackars vallmo kommer antagligen aldrig att slå ut. I bakgrunden står en Yucca filamentosa, fiberpalmlilja. Yuccan står extra väldränerat i sand och grus nära huset.
 Yuccan har inte blommat denna sommar heller men till sommaren borde det faktiskt vara dags igen. Jag ska gödsla lite extra för att uppmuntra en lika ståtlig blomning som sist. Jag har försökt att minnas när den blommade men... Det kan nog vara fem år sedan. Jag tog en massa bilder då och har letat efter dem för att visa er men jag gav upp. En annan dag kanske!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar