Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

torsdag 25 maj 2023

Rhododendrontider och växtmarknad i Tullinge på lördag

En ny helg, 27-28 maj, står för dörren och även denna blir extra nöjsam, för på lördag är det VÄXTMARKNAD i Tullinge!
Det är Östsvenska Rhododendronsällskapet samt Sällskapet Trädgårdsamatörerna som står för växtmarknaden.

På Falks Backe 3 nära Tullinge centrum i en underbar trädgård kommer vi säljare att stå utspridda och det kommer att vara massor av växter till försäljning. Jag har laddat många backar med kul växter, en del ovanliga och en del vanliga och alla är mycket odlingsvärda! Jag kommer bl.a. att ha ett fåtal krukor med vitsippan 'Thekla'. Den är mycket ovanlig och finns sällan till försäljning. 


Anemone nemorosa 'Thekla'

Det står ganska många olika sorters vitsippor i mina lådor och väntar på köpare.

Förra helgen var Torvan stängd. Då var det Kristi Himmelfärds-helgen och jag reste med Östsvenska Rhododendronsällskapet till Tyskland för att se och köpa rhododendron. 


Vi åkte färjan från Göteborg-Kiel och vädret var perfekt! Ingen gungning på havet alls!

Vi besökte staden Westerstede där de hade Rhododenronfestival och det var helt otroligt med alla blommande rhododendron som fanns i själva utställningen. Staden var också full av stora uppvuxna roddisar i alla trädgårdar och gatorna kantades av en enorm blomprakt.
Vi besökte bl. a. också den fantastiska Hobbie Rhododendronpark som är en enorm park/skog med stora, gamla träd och rhododendron som man vandrar bland. Fåglarna sjöng nästan öronbedövande och vädret var perfekt. En härlig upplevelse och är ni intresserade av rhododendron så är detta ett ljuvligt resmål inte alltför långt från Bremen.


Nu står en ny härlig helg för dörren! 

Välkommen på lördag den 27/5 till växtmarknaden på Falks backe 3 kl. 12-15.

 Falks backe 3 ligger på promenadavstånd från Tullinge centrum.

Välkomna!
/pia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar