Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

tisdag 24 april 2018

Torvan öppnar 28 april!

På lördag (28 april) öppnar Torvan (kl. 11-15) för säsongen 
och det ska bli så kul! Vintern har varit gruvligt lång men nu är våren här för att stanna, även om det kan bli en del bakslag. Förra helgen var jag i Göteborg och det var så trevligt! Fredagen bjöd på sommarväder, det var 23 grader varmt. Under lördagen var det kyligare men solen sken från en molnfri himmel som var kornblå. Hela dagen spenderades på Göteborgs botaniska trädgård och vi var inte ensamma! Det är fantastiskt hur Göteborgs innevånare använder sig av den botaniska trädgården för nöje och rekreation! Från slottsskogen dunkade musik och kanske var det för att hedra Avicii. En förskräcklig händelse!

Våren hade inte kommit så väldigt långt i Göteborg heller faktiskt!
Vitsipporna blommade och en del annat också men det mesta låg i startgroparna!


Rhododendron calophytum, paraplyrhododendron. Ett bra svenskt namn.I växthusen stod Dioscorea alata. Jag har stött på namnet hos trädgårdsamatörer men de har alltså fått namnet om bakfoten eftersom Dioscorea alata ju bara finns i världens varma områden. 
Dioscorea balcanica, som är härdig och mycket vacker, kommer att finnas till salu på Torvan i år.
Fritillaria michailovskyi Stachyurus praecox, pärlsvansbuske i Göteborgs botaniska trädgård.På växtborden står många rara växter!
Välkomna 
till Torvan i helgen!
/pia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar