Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

måndag 9 april 2018

Ny vecka!


Den fina lilla ormbunksplattan som man kan sätta ett ljus eller en liten kruka på, finns i Torvans försäljningsutbud. 

Jag planerar att öppna sista helgen i april. Jag hoppas verkligen att vädret kommer att tillåta detta!Små penséer är verkligen underbara. De finns i massor att färger och när jag ska välja så har jag verkliga problem,  för jag vill ha dem allihopa! På trappen står också Primula Belarina 'Nectarine'. En ljuvlig variant vars fyllda blommor antar en rosaröd ton uppblandat med det gula när den åldras. 

Framför primulan står en murgröna med mycket smala blad. Jag har köpt den utan namn men gissar att det är Hedera helix 'Feenfinger'. Den ska planteras ute efter att den fått samsas färdigt med vårblommorna. Jag vet inte hur härdigheten är på denna variant, men det brukar inte vara några problem med murgröna.

En riktigt fin vecka till er alla!
/pia

2 kommentarer:

 1. Vilken häftig murgröna, den har jag aldrig sett förut!
  Kram Nora

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är jättetrevlig! Jag gillar den skarpt!
   Grönskar det hos er nu?
   Kram!

   Radera