Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

lördag 27 juli 2013

Tack för ett trevligt besök!

Det återstår inte så många dagar av juli månad. Så märkligt att sommaren rinner förbi så snabbt medan vintermånaderna är evighetslånga!

Vi har många sommardagar kvar att njuta av men semesterdagarna börjar tryta. Jag trodde att jag skulle hinna med att åtminstone påbörja mina sommarprojekt, den nya blötbädden och utbyggnaden av stenpartiet, under juli månad. Det hann jag inte. Istället har jag pysslat med annat som till exempel med VATTNING.

 
Dioscorea balcanica, en av mina absoluta favoriter, och en underbar klättrare!


Det har blivit mycket vattning denna sommar. Gräsmattan är inte vacker just nu, ännu värre än vanligt. Den är aldrig så där mjukt sammetsgrön som jag skulle önska eftersom vi har så mycket ogräs i den. Jag väljer att inte bry mig så mycket om den så kallade gräsmattan. Jag har väl annat för mig! Det finns så många vackra och fascinerande växter och jag hinner inte bry mig om gräsmattan också. Det finns annat som jag tycker är viktigare. Nog hade det varit trevligt med en sådan där golfgreen men... det är för andra!Sammetshortensian står i knopp.


Idag har jag haft besök av Enköping-Håbo Trädgårdssällskap. En buss full av trevliga trädgårdsmänniskor, trevligare kan man inte ha! Tack ska ni ha! Jag hoppas verkligen att vi ses igen!

För er som köpte fotblad, Podophyllum 'Spotty Dotty' lägger jag in dessa två bilder på blommande 'Spotty Dotty'. Blommorna hade trillat av min stora planta så jag kunde ju inte visa hur underbara de är.


 
 
 
 


Diverse alunrot, Heuchera till försäljning.Taklök 
Bara en solfjäderstall, Sciadopitys verticillata har jag kvar att sälja.
 

Trädgården ser ganska bra ut trots den ihållande torkan. Jag vattnar vidare och jag skäms inte alls för det, så det så!

Ha det bra i värmen! I augusti öppnar jag igen. Vi ses!


 

7 kommentarer:

 1. Jamen visst är det märkligt det där en vintermånad och en sommarmånad!!?

  När du öppnat igen så kommer jag och hälsar på :)

  Johan Bonde har rekommenderat ;)

  Må gott i värmen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Veronica! Du är så välkommen! Hälsa Johan att jag gillar honom!

   Ha det bra du också!

   Radera
 2. Du råkar inte ha några Discorea till salu, Pia? Den står på önskelistan här, men är svår att hitta:-)

  Jag kommer och hälsar på dig igen snart! Må så gott tills dess!

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Jag hade 4 små plantor innan sällskapet kom igår och jag tror inte någon hittade dem. Är dock inte säker för jag hade en kompis som hjälpte mig med att ta betalt.

  Ha det bra du också!

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då håller jag tummarna för att sällskapet lämnade åtminstone en åt mig:-)

   Kram!

   Radera
 4. Varmt o torrt men en härlig sommar. Spotty Dottyn är fin, vi köpte den av dig för ett par år sedan, men jag undrar om vi har den kvar, jag kom på att jag inte har sett den, måste ut och leta. Ha en skön fortsättning på sommaren/Carita

  SvaraRadera
 5. Hoppas att den finns där någonstans! Hon är verkligen underbar!

  Ha det så skönt ni också!

  SvaraRadera