Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

torsdag 31 januari 2013

Balkong

Jag har varit lat med bloggen på sistone. Det har varit fullt upp med växtbeställningar och planering av inspirationsbalkong till årets trädgårdsmässa, Nordiska Trädgårdar i Älvsjö.


Balkonger på mässan 2009
 


Jag har alltså fått erbjudande om att göra en idébalkong och jag har tackat ja till denna utmaning. Det känns verkligen kul men självklart också nervös eftersom detta är något jag aldrig gjort förut. Visst var jag med om att utforma Sällskapet Trädgårdsamatörernas monter under ganska många år innan jag själv hade monter på mässan. Men detta med balkong är nytt.

Jag har fullt klart för mig vilket tema min balkong kommer att ha och det mesta av planeringen är klar men det finns trots allt fortfarande några frågetecken runt utformningen. Nu har jag fått i uppgift att göra en skiss, en bild av hur min balkong ska se ut. Det känns som ett väldigt svårt uppdrag! Hur ska jag klara av detta? Stockholmsmässan ska ha denna skiss för att lägga ut på hemsida och att presentera i pressrelease! Inte kul, hur ska jag klara att göra en sådan proffsig skiss? Nu måste ni hjälpa mig med att hålla tummarna igen!Förutom att våndas över denna uppgift så har jag nu börjat att skriva ihop växtbeskrivningar till årets försäljningsväxter. Jag hoppas att kunna gräva fram krukorna med spännande nya namnsorter av vitsippor lagom till mässan. Det finns annat i krukor under snön som jag också gärna skulle sälja av under mässan.

Det ligger oroväckande mycket snö där ute, krukorna måste ju fram så att jag hinner driva dem lite, åtminstone så pass att det syns att det finns något i krukorna. Nåja, det är många veckor innan jag behöver ta fram snöskoveln.

Det är härligt att få tänka på den kommande växtsäsongen! Just nu töar det där ute, så idag kan man tro på en nära förestående vår!
 

4 kommentarer:

 1. Spännande saker du har framför dig. Det klarar du galant tror jag. Lycka till.
  Hälsningar/Carita

  SvaraRadera
 2. Stort tack Carita! Spännande var ordet!
  kram
  pia

  SvaraRadera
 3. Klart jag håller tummarna! Stort lycka till!

  SvaraRadera
 4. Hoppas allt planerande går bra, och att inte den nya snön stör....Nu börjar man längta efter att få påta i trädgården. Men jag vill fortfarande ha vinter och snö ett tag till, det är ju NU som det är härligt att vara ute i skidspåret och åka skridskor :-)

  //Sophia

  SvaraRadera