Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

torsdag 7 februari 2013

Det som göms i snö...

 
Så här såg det ut i morse här i Tullinge och ja, jag vet, det är så vackert så! Men nu tycker jag allt att det får vara bra med snö. Det räcker nu! Jag tycker mycket, mycket bättre om gullregnet när det blommar!Himlen var ljus ovanför de snötyngda träden och visst finns det en vår som väntar runt hörnet.


Och inomhus spirar det. Här ser ni Fremontodendron mexicanum som har grott. Minns ni bilden på den blommande plantan som jag lade ut tidigare?


Ute syns inte så många perenner. De ligger gömda under snön. På altanen i lite skydd under taket har jag satt några lådor med taklök.De är så söta de där rosetterna och det finns fler under snön! Taklök är så lättskött. Det är faktiskt så att de inte behöver någon skötsel alls, bara man placerar dem i soligt och väldränerat läge.


Inomhus har jag alla mina frösådder, och en knippa gula tulpaner som lyser upp. Det inte mycket som blommar längre här inne. Men det finns andra prydnader än blommor. Här har jag hängt några enkla prydnader i torra grenar. Att tova ägg är trevligt pyssel.


Snart är det helg igen. Ha en riktigt trevlig sådan! Och ni som tycker om att åka skidor och skridskor, passa på!
Snart är det VÅR!

3 kommentarer:

 1. Ja nu räcker det verkligen! Men det verkar inte som att vädergudarna tycker som vi, det sägs ju att det kan komma ännu mer snö de närmsta dagarna. Tur att man kan roa sig med frösådder då:-)
  Ha en fin fredag!

  SvaraRadera
 2. Det ser ut som hos oss, hemskt. Jag vill se mer av den lilla barmark vi hade innan snön. Ha en skön helg i alla fall/Carita

  SvaraRadera
 3. Skönt att det är fler än jag som längtar efter barmark!

  Jag kommer till Lindängen på tisdag. Det ska bli trevligt att ses igen!

  Ha en skön helg ni också!
  Kram,
  pia

  SvaraRadera