Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

måndag 18 februari 2013

Njutning!

Nu är det länge sedan igen! Jag är hemskt ledsen men jag lovar, det är verkligen inte det att jag inte tänker och pysslar trädgård. Jag har fullt upp med trädgårdsjobb trots att jag inte är där ute och gräver.

Mina frösådder gror fint och jag är beredd på att snart flytta ut en del av dem i växthuset. Nästa vecka är det sportlov och jag städar alltid växthuset under sportlovet. Då sätter jag också på värmefläkten och i slutet av vecka 9 är det riktigt mysigt där ute.

Några vårbilder som hjälper oss att drömma:

 
Helleborus orientalis

Förra lördagen var jag på möte hos Trädgårdsamatörerna i Stockholm och lyssnade på ett inspirerande föredrag av Håkan Stenström. Han berättade om sitt växthusodlande och det var härligt. Tyvärr kände jag inte så väldigt väl igen mig i hans erfarenheter. Nu minns jag inte riktigt hur många kvadratmeter växthus han hade men det rörde sig om 40 eller mer. Själv har jag 10. Det är inte tal om att få plats med en härlig sittplats och vinstockar i mitt lilla odlingshus. Om jag ska mysa med en kaffekopp där så måste jag ta in min lilla knäpall och slå mig ner på den en liten stund under det att jag tar en liten paus i omskolning och annat växthuspyssel. Men det är okej, visst vill jag ha större växthus, inte tu tal om det, men man måste ju ha något att drömma om.


Larix kaempferi 'Stiff Weeping' förra våren.

Förutom frösådder så har planeringen inför Trädgårdsmässan satt ordentlig fart, så nog har jag ordentligt med trädgårdspyssel alltid. Det är underbart att kunna tänka trädgård trots att snön ligger djup där ute.

Hepatica nobilis var. japonica 'Weisse Semlinge"
 
Slutligen något helt annat!
Om ni klickar på nedanstående länk så kommer ni att få se något som inte har något alls med trädgård att göra, men jag tittar om och om igen. Se den! Det är en underbar liten film!

1 kommentar:

  1. Ditt inlägg ger mig hopp om vår, tack! Just nu känns det långt bort.
    Ha det bäst!
    Kram Hélena

    SvaraRadera