Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

söndag 22 maj 2011

Satsa på gult!

Många vill inte ha gult i sin trädgård. Det är verkligen synd! Den gula färgen lyser upp i mörka hörn av trädgården. I Torvan trädgård finns det många tallar som ibland kan ge ett lite dystert "dammigt" intryck och jag letade tidigt efter växter med gult bladverk som kunde lysa upp.


Acer shirasawanum 'Aureum' är en underbar lönn som man får betala rätt mycket för. Den är dyr men är faktiskt värd sitt pris. Den växer ganska långsamt och man bör placera den så att den inte står i solgasset hela dagen. Den kan lite "bränd" i bladen om den står för soligt. Bladen får en vitaktig ton och det är ju synd när den kan vara så underbar!


Milium effusum 'Aureum', hässlebrodd, är ett ganska vanligt och fint gräs. Det är riktigt lysande gult under vår och försommar och får en lite grönare ton senare under sommaren. Det frösprider sig men det gör ingenting eftersom rotsystemet är så grunt att det lätt går att flytta den nya plantan om den placerat sig galet.

Tulipa 'West Point' är en otroligt elegant liljetulpan! Att sätta en enda tulpan i en hög, smal vas är jättefint! Satsa på gult!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar