Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

onsdag 27 april 2011

Blodört
Sanguinaria canadensis 'Multiplex', blodörten, blommar! När den slår ut är det som om man har kritvita näckrosor i rabatten. Det finns verkligen växter som är exotiska och frapperande även här i norr på våra breddgrader. Man behöver inte åka till tropikerna för att bländas.
Man kan tycka att den har ett underligt svenskt namn men "blodet" kommer från den röda rotsaften. Blodörten är verkligen värd att vänta på och att längta efter. Kanske är det också så att den korta blomningen bidrar till att den är så efterlängtad. Den blommar endast en vecka men efter blomningen så utvecklas de exotiska bladen. Bladverket är faktiskt också väldigt vackert.

Det finns en enkelblommande Sanguinaria också, mycket söt och ljuv men den blommar tyvärr ännu kortare tid.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar