Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

fredag 5 augusti 2022

Augusti är här och Torvan öppnar

 Barnbarnen har åkt hem och nu är det dags att öppna Torvan igen. Jag har fixat och donat på Torvan den här veckan för att det ska se fint ut imorgon när jag öppnar och i morse gick jag ut lite extra tidigt eftersom det skulle regna under eftermiddagen. Det regnar faktiskt ordentligt just nu och det är jag tacksam för. Det behövs!


Tulipa humilis 'Persian Pearl'


Jag sitter under taket på altanen och skriver blogginlägget men när jag är klar så ska jag sätta mig och skriva löknamn på påsar så att det är klart inför min packning av dessa. Jag har inte fått min lökleverans än och det är inte konstigt alls. I Nederländerna så packar man och sorterar lökar och knölar från leverantörerna nu och de är långt ifrån färdiga för att skicka iväg sina leveranser. Det skördas för fullt på fälten.

När jag har fått mina löklådor så sorteras och packas sedan mina kunders beställningar av mig och det gör att jag kan garantera kvaliteten på lökarna och knölarna. Det som eventuellt är av undermålig kvalitet kasseras omedelbart. Nu har jag, som tur, är fantastiska lökleverantörer och det är mycket sällan som något är dåligt.

Om du är intresserad av min löklista så kan du skicka ett mejl till pia@torvan.nu så skickar jag listan med beskrivningar, bilder och priser. Tänk bara på att du behöver hämta din beställning här på Torvan i Tullinge eftersom jag inte skickar.


Tulipa 'Honky Tonk' är en liten botanisk tulpan som jag skattar mycket högt! Den ljust gula tulpanen med ett aprikost skimmer på utsidan av kronbladen lyser upp och den äts aldrig av rådjuren. Det är sant! Vi har påhälsning av rådjuren nästan varje natt, dagtid också, de är verkligen inte rädda av sig och jag använder Trico Garden för att få behålla  tulpanerna. Jag sprayar aldrig de botaniska för när de väl sticker ur marken så finns det så mycket annat smaskigt att äta så jag får behålla dem. Ni som nu tänker för er själva att det måste bero på den gula färgen, hejda er! Rådjur bryr sig inte om färgen på tulpaner alls.Om kejsarkronor tyckte jag inte! Ja, det var innan jag hittade Fritillaria imperialis 'Helena' förstås! Helena är helt fantastisk! Den blommar tidigt och det är verkligen imponerande att kejsarkronorna kan vara så höga och pampiga när växtsäsongen är så ny! De mörka, nästan svarta stjälkarna på Helena är anslående mot den ljust gula färgen. Om hundtandsliljor tycker jag mycket! Den här heter 
Erythronium 'White Beauty' och den är verkligen en skönhet! 

Nu har ni sett en mycket liten del av vad jag har på mina listor. Hoppas att jag har frestat er så att ni hör av er!

💚💚💚

Hoppas också att vi ses i helgen! 

VÄLKOMNA till Torvan

lördag-söndag 6-7 augusti kl. 10-14

/pia


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar