Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

måndag 26 september 2022

Vart tog sommaren vägen? Nåja, hösten är också trevlig!

Snart är det oktober. Hoppsan, så snabbt det gick! Det är faktiskt snart dags att ta hand om vinterförvaringen av växterna. Inte den här veckan, men snart. Den här veckan ska jag hålla föredrag om Trädgårdslunden och dess växter och till helgen åker jag till Uppsala och lyssnar på föredrag om lökar och knölar och där ska jag även sälja lökar och växter.


100 bilder ska jag visa och prata om under mitt föredrag. Jag brukar hinna!😁

Toxicodendron radicans ssp. orientale

syn. Rhus ambigua

orientalisk klättersumak


Cornus kousa 'Satomi'

koreansk blomsterkornellStewartia pseudocamellia
japansk skenkamelia

Nästa vecka, då ska jag ta in pelargonerna och de hundratals perenner som ska vinterförvaras här på Torvan. Till våren hoppas jag att kunna väcka de flesta igen. 


Pelagonium x hortorum 'Mallorca'Förvaringen av perenner förra vintern gick dåligt. Under vårvintern var alla krukor sprängfyllda med is och på dagarna låg några cm vatten ovanpå isen som sedan frös under natten igen. Minst 85% av växterna gick hädan. Så kan det vara för en plantskoleägare. Inte alltid en dans på rosor alltså! Nåja, man glömmer eländet så snabbt man kan och tar nya tag, även om jag lite sörjer alla uppkrukade Trillium och vitsippor och...


Trillium albidum

vitt jättetrebladAnemone nemorosa 'Explosion'

vitsippa


Idag har det regnat i stort sett hela dagen och även om det är trist så är jag ändå glad över det som kommer ner, för då kommer svampen!Jag hoppas få ihop riktigt många stekpannor som den här!


💛💛💛💛💛💛

Vi hörs,

/pia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar