Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

onsdag 3 mars 2021

Pulsatillor, backsippssläktet

 0 grader här just nu, men solen skiner från en klarblå himmel och det är bara att vänta på att det ska bli lite varmare så att jag kan gå ut och fortsätta att pyssla. Än så länge väntar jag med att röja i trädgården, jag bara kollar krukor med sådant jag övervintrat. Igår tittade jag bl. a. på backsipporna. De flesta av de krukorna var frusna och det syntes inte mycket i dem men jag väntar tålmodigt. Jag har en del arter och sorter planterade väldigt nära varandra och de fröer jag samlat och sått, har alldeles säkert blivit korspollinerade och man vet inte hur "barnen" kommer att utvecklas. Pulsatillor, backsippssläktet, är kända för att hybridisera. Jag tycker att det är kul med nya spännande individer och en del av dem kommer att bli fantastiska. Kanske en del av plantorna har blivit tillräckligt stora för att sälja av i år.

En del av de sorter som står nära varandra i trädgården ser ni foton av här nedanför. 


Pulsatilla grandis
Pulsatilla patens v. flavescensPulsatilla tatewakii


Pulsatilla vulgaris 'Perlen Glocke'Pulsatilla zimmermanni

Fortfarande lite för kallt för att gå ut men fåglarna där ute i syrenen är glada. Det finns mat i fågelmatshuset och solen skiner. Vad kan man mer önska sig?


Näe, så här grönt är det ju inte nu men fåglarna är glada ändå! 
Ni vet väl förresten att ni kan beställa fågelmatshuset av mig. Hus + bricka + stolpe kostar 1395:- just nu.

Vi ses!
/pia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar