Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

fredag 13 november 2015

Nu ska den ner!
Tallen vid garaget ska tas ner, och det känns skönt att äntligen ha tagit detta beslut! Jag tycker om våra tallar men de tre som ska sågas ner är inte vackra. Den här första som ska fällas är det mest bekymmer med. Den stackars mannen som ska göra jobbet fick många förhållningsorder. Det står ett tulpanträd, Liriodendron tulipifera väldigt nära tallen och veden på ett sådant är skör, så jag var orolig. Under tallen står det två små lönnar, två små nyplanterade rhododenron, och två små barrisar samt en pytteliten Ginkgo biloba 'Variegata'. (Ja, jag vet att de kommer att växa och att det kommer att bli för trångt men det är ju ett senare problem, eller hur!)Han hanterade det väldigt bra! Han lugnade mig och berättade att det skulle gå så bra så!Och det verkar det det göra!


Han är så duktig! Han tar ner gren efter gren och det är imponerande med vilken kontroll allt sker.

Höstens näst sista blomma Geranium 'Rozanne'.Höstens sista blomma! Anemone 'Wild Swan' den 13 november!Dryopteris atrata Jag älskar mina ormbunkar!Särskilt i november!

2 kommentarer:

  1. Ser ut att ha gått bra. Det brukar bli en annan miljö i trädgården när man tar ner träd, ibland bättre och ibland sämre, bättre för vissa och sämre för vissa växter. Vi kommer och inspekterar så småningom. Ha en fin helg. Carita

    SvaraRadera
  2. Bättre och sämre, så sant! Ska bli spännande att se nästa växtsäsong hur det utvecklar sig. Det blev i alla fall mycket ljusare än vad jag trodde att det skulle bli. Ni är SÅÅ välkomna! Kram!

    SvaraRadera