Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

söndag 17 maj 2020

I trädgården just nu

 Är det höst eller...? Nej, verkligen inte! Det är sköna maj och utspringet på den japanska lönnen, Acer palmatum 'Katsura' är som vackrast nu.

Ormhasseln, Corylus avellana 'Red Majestic' är också fantastisk i sitt utspring, fast på ett annat sätt. Mörka knollriga blad spricker upp bland slingrande och vridna grenar. 


Undersköna växter blommar nu! Här är Glaucidium palmatum, lunddocka, den otroligt vackra växten från Japans skogar med vackra handflikade blad och stora rent vita eller lavendelfärgade blommor. 

Några få plantor av de lavendelfärgade finns kvar på försäljningsborden.


Narcisser har jag många sorter av. Här är Narcissus 'Moonlight Sensation', ljust månskensgul, eller om ni så vill, babygul, med flera blommor på varje stjälk. 

Många vackra och speciellt utvalda narcisser kommer att finnas på Torvans lök- och knöllista i sommar. Vill du ha listan, mejla mig!

Narcisser är så trevliga och bekymmersfria! Man behöver inte jaga bort rådjur på kvällarna för att få behålla narcisserna! Man brukar prata om rådjursresistenta växter och ibland stämmer det dåligt. De borde inte, men de äter de där växterna ändå! Narcisserna kan man lita på, de finns kvar på morgonen när man går ut efter frukosten!Tulipa 'Ballerina'

Tulpaner är rådjursgodis! Men man kan få ha kvar dem också om man sprayar dem med Trico Garden. Det kräver mer arbete men faktiskt inte så mycket! Jag har sprayat mina tulpaner 3 gånger sedan i mars och de finns allihopa kvar! Gillar man tulpaner så gör man!

Tack alla ni som kom till Torvan igår!
💚💚💚💚💚
Välkomna till Torvan nästa lördag
kl. 11-14!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar