Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

söndag 3 februari 2019

Gott Nytt Odlingsår!

Kanske inte odlingsdags imorgon precis, men snart! Det är trots allt februari! Nu tycker jag att det är dags att börja planera och drömma lite, jag ska bara tjata lite om snön först.


Här på Torvan är vi totalt insnöade idag. I natt kom det minst 1 dm snö och lade sig ovanpå all den andra snön. Jag kan inte minnas att vi har haft sådana här mängder tidigare.Men det vet man ju, minnet är inte pålitligt. Man tenderar att glömma sådant man inte vill minnas. Förträngning, ni vet!Det här med snö är ju inte min förtjusning och nu räcker det! Visst håller ni väl med?!Twiggy tycker att det är ganska spännande men det är besvärligt att gå på promenad när man inte når upp till ytan. 

Nu ska ni slippa fler snöbilder för denna gång! Nu ska vi drömma om bättre tider!Här är bilder på en liten del av det som kommer att finnas till försäljning här på Torvan i maj:Hepatica transsilvanica 'Elison Spence', en vacker ungersk blåsippa
 Hepatica nobilis, blåsippaDysosma (Podophyllum)'Spotty Dotty' fotbladPrimula x pubescens 'Lisa's Smile', trädgårdsaurikel
Trillium albidum, vitt jättetreblad Visst är det väl härligt att se lite försommarblomning! Mycket bättre än att titta ut på allt det vita!

/pia

2 kommentarer:

  1. Otroligt vackert och tänk sen alla skatter och presenter som gömmer sig därunder.
    Allt gott
    /Anette

    SvaraRadera
  2. Visst var det vackert Anette, men idag regnar det ovanpå alltihopa och det är blött, blött! Är lite orolig för alla krukor med dyrbarheter där ute. Det hade varit suveränt om snön hade legat tills våren kom men så är det aldrig här i Stockholm. Ha det bra du också!

    SvaraRadera