Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

måndag 2 maj 2016

I krukförrådet!

 I krukförrådet bor de här tre koltrastungarna tillsammans med sin mamma. Och jag känner mig lite som en extramamma, så är det! Jag bekymrar mig och går dit och tittar med jämna mellanrum men jag håller mig på behörigt avstånd. 
Jag upptäckte det där boet när jag skulle hämta krukor men trodde att det var övergivet, för boet var tomt. Några dagar senare när jag hade anledning att gå till krukhyllan igen, så hade jag lite svårt att nå krukorna eftersom jag, som vanligt, ställt en massa backar och annat bråte på marken vid hyllan. Jag sträckte fram en arm, utan att titta, och upp flög koltrasthonan förskräckt. Då insåg jag ju att jag behövde vara mer varsam och jag har haft stora problem med att hämta det som jag behöver för odlingen. Här ligger nämligen inte bara krukor staplade utan tomma plantbackar och jordsäckar och annat som behövs dagligdags.

De tre utsökt turkosa äggen har blivit tre utsökt vackra små koltrastungar. Och de är MINA! Eller i alla fall lite mina.

Jag trippar med lätta steg på baksidan runt hyllan och dundrar så lite jag kan med växthusdörren, för dit in måste jag ju också. Bland annat finns det en massa fröplantor av Lewisia tweedyi som ska vattnas och gullas med. Så synd att jag inte kan gulla med fågelungarna också!!


Ha en riktigt trevlig majvecka!
/önskar pia

1 kommentar: