Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

onsdag 11 maj 2016

Vi som älskar sippor

Vi har goda dagar nu! Här på Torvan har vitsipporna slagit ut och jag njuter. Det är roligt att samla på vitsippor för det finns så många! En hel del är väldigt lika varandra men vad gör det!

Här är ett smakprov på en del av Torvans sippor:


Anemone lipsiensis, en hybrid mellan vanlig vitsippa och gulsippa. En väldigt söt gul färg som passar ihop med alla andra färger.Anemone nemorosa 'Atley'Detta är ingen vitsippa utan en vitsippsruta, Isopyrum thalictroides. Den sprider sig och är underbart söt som undervegetation.

   

 Anemone nemorosa 'White Cup' har en minde blomma än vad vitsipporna brukar ha. Den är vackert rund och skålformad och inuti skålen finns ett kompakt rufs av ståndare. 'White Cup' kommer från det sydliga Europa.Här har 'White Cup' ändrat utseende. Det kanske blir en Anemone nemorosa 'Pia'. Det hade varit nåt det!Anemone nemorosa 'Pink Delight'Anemone nemorosa 'Royal Blue'Anemone nemorosa 'Thekla'

Jag har sålt mycket vitsippor i år. Jag har ju bara haft öppet två dagar hittills men på trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar, sålde jag massor så det är väldigt urplockat i sortimentet. Nåja, en del finns kvar. 

Torvan är stängd
14-15 maj 
&
21 maj

22 maj är ni hjärtligt 
VÄLKOMNA igen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar