Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

lördag 30 april 2016

Trevlig Valborg!

En njutbar dag ute i solen! Inte många Valborgsmässoaftnar brukar bjuda på så vackert väder som denna har gjort. 

När jag var liten så var Valborgsmässoaftonen den första dagen efter vintern man fick ha sina nya vårkläder och jisses vad man frös! Idag behöver ingen frysa. Så trevligt!

Dagen har ägnats åt att, i lugn takt, plocka fram växter som ska säljas nästa helg. Jag tog en tur med kameran också. En del växter väntar man mer på än andra.
Pulsatilla tatewakii är så ulligt gullig


och Trillium rugelii x vaseyi har lika svartfläckiga blad som förra året!


Trillium albidum bildar en lite större rugge än förra året. Mycket trevligt!Narcissus 'Peeping Tom' är en nyfiket långnäst påsklilja som jag har många av. Och råbocken, som har bosatt sig på Torvan, vill inte smaka! 

Nästa helg, 
den 7-8 maj 
öppnar Torvan! 
Välkomna!

2 kommentarer:

  1. Vilken fin Pulsatilla!
    Va långt dina Trillium har kommit, här har de så vitt stuckit upp "näsan" över jordytan, men så är det här vid vattnet - våren kommer lite senare helt enkelt.
    Kram Nora

    SvaraRadera
  2. Det är senare här också än på många andra ställen. Blåsipporna blommar fortfarande och vitsipporna håller på att slå ut. Vi får helt enkelt njuta lite längre Nora. Kram!


    SvaraRadera