Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

måndag 5 januari 2015

Det gick inte!

Mina två snygga krukor, en riktigt stor och en lite mindre, sprängdes av isen. Det var en stor besvikelse!

Sprängkraft!


I somras köpte jag dessa, i mitt tycke, verkligt snygga krukor utan dräneringshål. Jag vill plantera fuktälskande växter som Sarracenior, flugtrumpeter, i kruka på vår altan. Altanen ligger i direkt söderläge och eftersom flugtrumpeterna vill ha mycket sol kommer växtplatsen att passa perfekt.
I höstas frestades jag att fylla krukorna med torv och sand men slutligen beslöt jag mig för att vänta och se vad vintern skulle göra med krukorna. Det visade sig vara ett klokt beslut.

Trist, för jag tyckte om mina krukor, men skam den som ger sig!

2 kommentarer:

  1. Så synd på så fina krukor men sånt händer tyvärr. Smedjans trädgård i Mariefred har låtit tillverka krukor som skall vara köldtåliga. Jag har inte provat. Du kan gå in och kolla på www.smedjanstradgard.se och se vad hon har. Vi ses Carita

    SvaraRadera
  2. Tack Carita, det ska jag göra! Tack för tipset! Kram!

    SvaraRadera