Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

onsdag 31 december 2014

Gott Nytt År!

Idag gjorde jag en runda med kameran där ute. Solen sken, det var så vackert och eftersom det nu ska det bli mildväder, så gällde det att passa på innan allt det vita smälte bort. Förstå mig nu rätt, jag tycker egentligen att det är bra att det blir mildare. En grön vinter skulle vara perfekt! Men det var vackert där ute!

Jag har naturligtvis redan börjat att drömma om det gröna sköna! Jag har suttit åtminstone ett par timmar idag, med växtbeställningar inför nästa säsong. Det mesta är redan beställt sedan tidigare, men jag har hittat fler godbitar som jag/vi, nog måste få lägga beslag på. Jag ska snart börja att uppdatera Torvans växtlista för hemsidan, så att ni kommer att kunna se växtsortimentet för 2015.

Så här såg det ut i trädgården idag. Hoppsan, jag såg precis att minuterna har tickat på så att det nu redan är imorgon... Alltså är bilderna från igår.


 Marschallen från julaftonen hade fått en snömössa.
Den gulvariegerade buxbomen
Lyktan ska nog tändas i kväll! Det är nyårsafton!
De rostiga blommorna som Per på Kullagården smider, såg nästan svarta ut i snön.Prunus serrula, glanskörsbärets stam i sol och vinterskrud.
Sammetshortensian blommar igen.

GOTT NYTT ÅR!
önskar 
pia och anders 
på Torvan


4 kommentarer:

 1. Härliga bilder du visar (även om jag precis som du föredrar en grön vinter måste jag erkänna att en vit vinter är snyggare på bild:-).
  Önskar er en fin avslutning på 2014 och ett Gott Nytt År. Jag ser fram mot växtlistan - växtlistor är ett sätt att få vintern att gå, då man kan googla nya bekantskaper och drömma om hur fint det skall bli till sommaren!
  Kram Nora

  SvaraRadera
 2. Jag önskar dig detsamma Nora!
  Jag har precis skickat iväg en härlig beställning och det är som vanligt. Ingen behärskning här inte!

  KRAM!

  SvaraRadera
 3. God fortsättning på det nya trägårdsåret. Så mycket vackert.
  De rostiga blommorna är ju superfina!
  Ha en skön helg
  Annika

  SvaraRadera
 4. God Fortsättning till dig också Annika! Vi har precis kommit hem från en snabbtur ner till Lund och Malmöområdet. Det blåste ordentligt men det var underbart grönt hos er! Här är det också skönt grönt just nu, men blommor, ja då är det bara de rostiga som syns i trädgården. Det är så trevligt att få ha dem!
  Ha det bra!
  pia

  SvaraRadera