Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

lördag 6 september 2014

Torvan är öppen idag och stängd imorgon

Jag har laddat upp med massor av nya vackra alunrötter, klockvippor och ljung, för nu är det dags att fixa höstkrukorna även om vädret har varit underbart somrigt de sista dagarna.

                                                   Prunus serrula (glanskörsbär)


Dessutom finns det massor av knölar och lökar för den som tänker och planerar för vår och försommar. Här på Torvan kan du hitta många olika tulpansorter från de höga eleganta liljetulpanerna till den minsta som bara är 7-8 cm hög. Men det finns en massa annat också att välja bland, t.ex. narcisser, krokus, nunneört, klockliljor, irisar, stjärnhyacinter, lökar (allium). Tulipa 'China Town' med sitt variegerade bladverk


Imorgon åker jag till Bergianska trädgårdens höstfest och säljer. Det har alltid varit väldigt mysigt att komma dit. Där finns olika föreningar som säljer växter och ätbart, precis som i Uppsala botaniska trädgård förra helgen, och Bergianskas strövområden, och växthusen, är verkligen väl värda att vandra runt i. Nu blir det väl inte tid för så mycket strövande för min del imorgon, men ni, ni kan!
Välkomna till Torvan idag, 
lördag kl. 11-15

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar