Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

tisdag 16 september 2014

Jag kunde inte behärska mig!


Tulipa praestans 'Shogun'
Lägg märke till de tunna, tunna röda nerverna i det orangea.
 Tulipa praestans härstammar från centralasien.

När jag ändå skulle få en leverans extra från lökgrossisten eftersom några av de sorter jag beställt var försenade, så lade jag till den underbara Tulipa praestans 'Shogun'. Det är en otroligt mättad och härligt intensivt orange tulpan! Nu står den levererade lådan här, färdig att packas upp. Imorgon eftermiddag ska jag paketera lökar. Underbara Tulipa humilis 'Persian Pearl' ligger också också i lådan! 

Vilket underbart planteringsväder vi har! Det gäller bara att utnyttja dagarna så gott det går, för kvällarna är mycket kortare än i somras. Nu går det inte längre att jobba i trädgården fram till sängdags.


Jag ska gräva ner mycket lökar och knölar, för att få njuta när våren kommer, men än har jag inte börjat. Jag har istället vattnat mina partier med Rhododendron och annat vintergrönt. Nu är det länge sedan det regnade och man måste hjälpa till lite.Podophyllum 'Spotty Dotty', fotbladet, har varit helt fantastisk denna sommar. Plantan blommade med 77 blommor i slutet av juni och NU blommar hon om! Bara med några få blommor, men ändå!På lördag den 20 sept. är Torvan stängd eftersom jag är i Karlstad hos Sällskapet Trädgårdsamatörerna. 

På söndag har jag öppet för sista gången denna säsong. 
Varmt välkomna söndagen den 21 september kl. 11-15.

6 kommentarer:

 1. Men jisses så vacker Tulipa humilis 'Persian Pearl är, måste, måste, måste ha :-)
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Ja du, helt underbar! Något att längta efter under vintern, eller hur!
  Kram pia

  SvaraRadera
 3. Wow - vilka snyggingar! Här pågår lökplanteringen för fullt. Snabbt går det inte - jag har en tendens att hitta andra saker att göra när jag egentligen borde plantera lökarna:-) Jag kommer förbi på söndag och hämtar min beställning.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Du är hjärtligt välkommen, Nora!

  Jag tycker att det är supertrist att gräva ner lökar, så jag förstår verkligen vad du menar. På våren däremot, åh så glad man är då, att man faktiskt gjorde det!
  Kram!
  pia

  SvaraRadera
 5. Hej Pia! Magdalena o jag planerar ett besök på Torvan på söndag. Även om irisen inte kom, ser jag att det finns annat att lockas av / Karola

  SvaraRadera
 6. Jag kommer faktiskt att få Iris winogradowii, fast senare. Jag kan skicka till dig i ett kuvert när de dyker upp. Jättekul att ni kommer på söndag!
  Kram!
  pia

  SvaraRadera