Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

måndag 29 september 2014

Lustigt och läskigt

GPS är en gudagåva! Men det kan bli lite lustigt ibland! Igår var jag på äventyr. Jag styrde kosan mot Askeby nära Linköping och jag hade ingen aning om var Askeby låg, så jag använde mig av GPS och det gick så bra så, ända tills jag befann mig på en stor bondgårds gårdsplan. Jag satt där och skrattade högt för mig själv. Vad var det som hände?

Det slutade bra. Hon bättrade sig, damen i GPS:en, men lite lustigt och lite läskigt var det. Jag vill ju komma i tid när jag ska hålla föredrag.

Jag besökte alltså Östgötakretsens trädgårdsamatörer och berättade om mina blötbäddar. Ännu en trevlig helg har förflutit! Det är inte klokt så fort helgerna försvinner!

Nu hoppas jag att det blir en bra vecka med fint väder så att jag kan greja lite där ute. Jag har hur mycket som helst att pyssla med innan vintern får komma.

Idag är det i alla fall ett underbart väder! Här kommer bilder!


Äpplena är fortfarande inte nerplockade!Flugtrumpet i solskenEn aster som funnits i trädgården sedan vi flyttade hit för 31 år sedan. Jag vet inte namnet på den och den blommar sent. Nu är det snart dags. Måtte den hinna, innan frosten tar den!Underbara fotbladet, Podophyllum 'Spotty Dotty' blommar igen!En av mina absoluta favoriter bland ormbunkarna är kambräken, Blechnum spicant.Åh, vad jag är glad att jag planterade glanskörsbäret, Prunus serrula för så där 10-11 år sedan!Abies koreana

Hoppas att ni alla får en riktigt skön och trevlig vecka!
önskar
pia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar