Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

onsdag 26 februari 2014

Torvan öppnar 1 maj


Det är bara februari men förberedelserna inför nästa trädgårdssäsong är i full gång. Våren och trädgårdssäsongen startar med mässan Nordiska Trädgårdar på Stockholmsmässan i Älvsjö 20-23 mars. I år ligger starten mycket tidigare än på länge men tänk så bra att väderleken så fantastiskt väl ligger i fas med mässplaneringen!


Om man "är" ett stort företag eller en stor förening så kan planering och mässprojekt vara rejäla arbetsprojekt men då är man också många om arbetet.

Tre montrar under mässan Nordiska Trädgårdar 2013.


Om man är liten så väljer man att jobba så arbetsbesparande som möjligt. Per (Kullagården) och jag i bakgrunden (Torvan) försöker att göra en försäljningsmonter som är så funktionell som möjligt. 2013 såg vår gemensamma monter ut på detta sätt. I år 2014 lyckades vi inte att få en lika stor monter tyvärr. I år blir det trängre. Men, finns det hjärterum så finns det absolut stjärterum!

Vår försäljningsmonter i år C15:60

Torvans idébalkong C15:52
Planering för trädgårdssäsongen kan innebära för ett så litet företag som Torvan, att man sitter framför TV:n och sorterar uppbindningstråd. Här nedan, ser ni tisdagskvällens arbete.
Säsongens öppettider måste också noggrant planeras. Eftersom jag ska på trädgårdsresa till Irland, i början av maj, så blir det lite underligt med en stängd period precis efter öppningen. Men så får det bli i år. Mannen stannar kvar hemma och vattnar alla växter, men Torvan kommer att vara stängd under de dagar jag är på nöjesresa.


Öppettider 2014
TORVAN ÄR ÖPPEN
LÖRDAGAR-SÖNDAGAR 11-15

NÅGRA UNDANTAG

EXTRA ÖPPET
1-4 maj               torsdag-söndag                11-15
9 maj                  fredag                               11-15
18 maj                söndag                              11-15

STÄNGT
10-11 maj          lördag-söndag
17 maj               lördag
14-15 juni          lördag-söndag
Juli månad
20-21 sept          lördag-söndag


 VÄLKOMNA!

2 kommentarer:

  1. Vi ses nog på mässan och vi ses garanterat i din trädgård även denna sommar:-)
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Visst kommer du väl till mässan! Helt klart!
    Kram!

    SvaraRadera