Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

söndag 27 oktober 2013

Man tager vad man haver

Hela sommaren igenom har förstukvisten sett för bedrövlig ut! Under sommartid så används den ingången sparsamt. Vi använder då mestadels ingången från altanen istället och därför brukar vi slarva med sopning och pyntning där under sommaren. Nu har hösten kommit och vanorna ändras och jag kände att ett krafttag behövdes. Det sopades och äppellådorna som stått under bar himmel hela sommaren flyttades in under taket på förstutrappen för att få längre "livslängd". Jag vill behålla mina trälådor så länge som möjligt.


Att pynta behöver inte vara så dyrt alls. Några få inköpta plantor och lite plockad mossa, en snygg gren och kanske några kottar från skogen kan göra underverk.


I fredags köpte jag tre små ljungplantor, två vita Cyclamen och så var jag ut i skogen och plockade lite mossa till den stora lövkorgen. Det är otroligt vilket prydnadsvärde mossa har! Dessutom hade jag turen att vinna två prydnadspumpor och två silvergirlander, Leucophyta brownii på Trädgårdsamatörernas möte lördags. Gunnel Carlsson var föredragshållare och hon berättade, på sitt härliga och opretentiösa sätt om växter och trädgård så att lördagen förgylldes på ett helt underbart sätt.

Jag flyttade runt sakerna som alltid brukar står på trappen och tre äpplen som låg på fruktfatet i vardagsrummet trycktes fast på ljuskorgen där ljusen egentligen ska spetsas. Tyvärr hade jag bara tre äpplen och det såg lite underligt tomt ut där det fjärde äpplet skulle vara. Det fick bli en mosskruka där äpplet borde vara. Inte vet jag om det blev så bra precis men jag stod inte ut med den tomma platsen.
Den gamla halmgrisen har börjat få skägg och mustasch eftersom trådbindningen har släppt lite. Jag ska binda ny tråd om trynet på henne... vilken dag som helst. Äsch, hon är ganska söt som hon är, faktiskt.


 
 
 
Hoppas att ni alla får en underbar höstvecka!
 
/pia

4 kommentarer:

 1. Såå fint det blev, det är kul att pynta lite på hösten också när det i övrigt är rätt trist och tråkigt. Ha det bra, vi hses/Carita

  SvaraRadera
 2. Tack för det! Jo nog behövs det lite pynt nu. Idag var det helt mörkt redan kl. 17 och inte blir det bättre på den fronten på ett tag.
  Ha det bra ni också!
  /pia

  SvaraRadera
 3. Va fint det blev! Din rostiga krona är ju bara SÅ fin!
  Jag kunde tyvärr inte komma på föredraget igår:-(
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Jag kostade på mig den där kronan för ganska många år sedan och jag gillar den fortfarande. Snart är det dags för julpynt också.
  Det blir fler föredrag!
  Kram!

  SvaraRadera