Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

måndag 7 oktober 2013

Lökar och knölar

I morse när jag klev ur sängen var det mörkt, inte becksvart precis men nog är hösten här alltid. Om några veckor är november månad här.

Det har pratats om Brittsommar och det är mildare där ute än förra veckans morgnar men det är molnigt och lite dystert mörkt. Jag hoppas på några revor i molntäcket under dagen för jag har mycket att göra där ute och visst är det roligare om solen skiner!

 
 
Underbara Corydalis solida 'Frodo'!Corydalis solida 'Gorge Baker'
 
Jag har haft en härlig helg! Trädgårdsamatörerna i Uppsala ordnade en inspirerande lök- och knölhelg och vi, i andra trädgårdsamatörkretsar, från andra delar av landet, var också välkomna att delta.
 
Den kände lök- och knölmannen Janis Ruksan från Lettland var där och jag handlade massor av honom. Det låg 16 olika sorters Corydalis, nunneört, i väskan när jag åkte hem. Bland annat köpte jag Corydalis solida 'Frodo' av honom. Den varianten har jag själv redan i rabatten och jag kommer nu att kunna sälja några krukor av 'Frodo' till våren. 'George Baker' kommer också att finnas men den tillhör mitt gamla sortiment. Nu kommer sortimentet att utökas. En del av de nya 16 sorterna att finnas till försäljning till våren. De ska krukas men självklart också grävas ner i mina egna partier under dagen.
 
Larz Danielsson (Spezialplant), Henrik Zetterlund (Göteborgs Botan), Per Bürger (Bürgers Växtgård), och Susan Band (Pitcairns Alpines) visade tillsammans med Janis Ruksans, fantastiska bilder på fantastiska växter. Vi fick se mängder av lök- och knölväxter men också härliga barrväxter.
 
Jag har under helgen drömt om våren och det kan ni också få göra. Var så goda!
 
 
 
 
 
Hoppas att ni alla får njuta av lite Brittsommar!
 
 
 
 

3 kommentarer:

 1. Mmmmmm, jag längtar redan efter våren!
  Vilken dag ni verkar ha haft - rena drömmen. Jag hade ingen möjlighet att åka i helgen, - jag får väl komma till dig och köpa Corydalis till våren istället:-)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Klart du ska, Nora! Det blir perfekt i dina nya mullpartier!
  Vi hade verkligen trevligt. Lite har jag hunnit gräva ner idag, i det underbara vädret och imorgon blir det mer!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Oj, oj, jag önskar jag varit där men tyvärr var vi bortresta. Vi hörs/Carita

  SvaraRadera