Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

söndag 15 september 2013

Planten un Blomen, en underbar park!

 
I Hamburg ligger en fantastisk park! I Planten un Blomen kan man flanera i dagar och hitta nya fantastiska växter och vyer hela tiden. Förra lördagen när jag och mina trädgårdskompisar var där, var det dessutom ett härligt väder som vi fick njuta av. Det var SOMMAR och varmt och skönt och det var ett otroligt folkliv i parken. Det var mycket tydligt att Hamburgs innevånare utnyttjar sin park till fullo.


http://plantenunblomen.hamburg.de


Vi såg två brudpar som besökte parken för sina bröllopsbilder och flera sällskap med lustiga kläder. Vad de gjorde, var oklart. De kan kanske ha varit teatersällskap. Vi såg ett gäng med dansare också och mängder av vanligt folk som njöt av sin park.Det var andra gången som jag besökte Planten un Blomen och det har gått några år sedan förra gången. Allt var lika välskött och underbart denna gång. Om ni åker till Hamburg så är ett besök i Planten un Blomen ett måste enligt min mening. Parken är stor och jag hann inte se allt under de timmar vi var där. Jag åker gärna tillbaka!
Undrar vad min pappa skulle ha sagt om denna färgexplosion? Rött och rosa var enligt honom en omöjlig kombination.
  
Anna-Karin och Kjell tar en vilopaus.En ljungplantering i parken. 


Den japanska delen av parken är så otroligt vacker. Där finns bl.a.vatten, sten, ett tehus och klippta tallar. Jag älskar tallarna!

 
  
 
Visst är de väl underbara, de här tallarna?!
 
 
 

5 kommentarer:

 1. Ja, de är verkligen underbara!!!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Wow! Tack för alla bilder, riktig fin park!

  SvaraRadera
 4. Nej men titta! En massa jättefina bilder! Och dessutom en bild på oss! ;-)

  Håller med om att parken var alldeles alldeles underbar. Träden, folklivet, planteringarna och inte minst vädret (för det är säkert sådär varmt och soligt jämt ;-) )!

  SvaraRadera

 5. Tack Anna!


  Jag är mycket restriktiv med att stoppa in bilder på människor men ni är så söta och jag hade ju frågat om lov. Kram på er!

  SvaraRadera